Wortelcakejes met ananas en kokos

Wortelcakejes met ananas en kokos

Elizabeth Lopez: ‘Wie is er niet gek op een stukje worteltaart? Ik in ieder geval wel, en zeker als deze rijk gevuld is met zomerse smaken zoals kokos en ananas die mij aan mi dushi Aruba laten denken. Daarnaast is het maken van deze rijkgevulde wortelcakejes zo makkelijk dat je het niet kunt laten om het uit te proberen.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Verdeel de cupcakevormpjes over de muffinvorm. Schil de wortel en rasp op een fijne rasp. Weeg 90 gram af. Pureer de ananas in de blender tot een gladde puree. Houd een paar mooie pecannoten achter voor versiering en hak de rest fijn.

3. Meng in een mengkom de bloem, bakpoeder, baksoda, het zout, de kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Klop met de (hand)mixer in een andere mengkom de kristalsuiker, bruine suiker, het vanille-extract, de zonnebloemolie en de eieren tot een troebel beslag.

4. Voeg het bloemmengsel toe en meng alles kort op de laagste stand van de (hand)mixer tot de bloem helemaal is opgenomen. Spatel de kokos door het beslag. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en doe de helft hiervan in het beslag en spatel de ananas en wortel erdoor. Spatel als laatste de pecannoten door het beslag.

5. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes, circa 3 eetlepels per vormpje, en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze dan uit de vorm helemaal afkoelen op een rooster.

6. Voor de topping: Meng in een kom de roomkaas met de chocoladepasta en het vanille-extract tot een gladde crème. Hak de rest van de pecannoten grof. Versier de cupcakes met de crème, de rest van de sinaasappelrasp en de pecannoten.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

Voor 12 stuks

  • 90 g wortel, geraspt
  • 110 g ananas, gepureerd
  • 60 g pecannoten
  • 130 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl zout
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 70 g kristalsuiker
  • 50 g rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 20 g geraspt kokos
  • 1 sinaasappel

Topping

  • 300 g roomkaas
  • 200 g witte chocoladepasta
  • 1 tl vanille extract

Bakgerei

  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • Muffinvorm
  • (hand)mixer
  • Spatel
  • Rooster
  • Rasp

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine