Dinertje voor de deur staan? Of het nu kerst is of zomaar een etentje met vrienden, deze wortel-koolsalade past bij 1001 gerechten. Of je nu een smakenexplosie op tafel zet of voor subtiel gaat, hij gaat er goed bij. Tip: maak meer van de dressing dan je nodig hebt, dan kun je die van de week nog een keertje gebruiken voor over een andere salade. Hij past namelijk (bijna) overal bij!
1. Schaaf of rasp de wortels en schep in een grote kom met de reepjes groene kool.
2 Snijd de bosuien in dunne ringen en schep erbij.
3. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan goudbruin.
4. Maak de dressing: klop olie, citroensap, knoflook, koriander en kaneel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep door de salade, bestrooi met zonnebloempitjes en serveer.
Voor 8 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.