Wortel-koolsalade met citroendressing

Wortel-koolsalade met citroendressing

Dinertje voor de deur staan? Of het nu kerst is of zomaar een etentje met vrienden, deze wortel-koolsalade past bij 1001 gerechten. Of je nu een smakenexplosie op tafel zet of voor subtiel gaat, hij gaat er goed bij. Tip: maak meer van de dressing dan je nodig hebt, dan kun je die van de week nog een keertje gebruiken voor over een andere salade. Hij past namelijk (bijna) overal bij!

Bereiding



1. Schaaf of rasp de wortels en schep in een grote kom met de reepjes groene kool.

2 Snijd de bosuien in dunne ringen en schep erbij.

3. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan goudbruin.

4. Maak de dressing: klop olie, citroensap, knoflook, koriander en kaneel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep door de salade, bestrooi met zonnebloempitjes en serveer.
 

Voor 8 personen 

  • 500 g regenboogpeen, geschild
  • 100 g groene kool, in heel dunne reepjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el zonnebloempitjes dressing
  • sap van 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl kaneel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief