Wodka met rood fruit, huh? Jazeker, Sigurd Kranendonk vertelt: ‘Laatst had mijn Turkse winkel spotgoedkoop rood fruit. Ik heb er eerst een flinke hoeveelheid jam van gemaakt, het fruit dat ik vervolgens nog overhield, heb ik in de wodka gedaan. Mijn vrienden praten er nog steeds over. Ik gebruikte frambozen en aalbessen, maar in principe kun je alle soorten rood fruit hiervoor gebruiken.’
1. Snijd het fruit indien nodig zodat het door de flessenhals past en leg het in de vriezer.
2. Doe het bevroren fruit, de kardemom en de vanille in een fles en voeg de wodka toe. Je kunt het direct drinken, maar het wordt nog lekkerder als je het een week (of langer) laat staan op een donkere plaats. Je kunt de wodka ook na een maand door kaasdoek filteren, dan wordt het drankje mooi helder.
WodKa
Credits Fotografie Sigurd Kranendonk Recepten & foodstyling Samuel Levie
1 flesje
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.