Witte broodjes uit Kent

Witte broodjes uit Kent

Kentisch Huffkins, of in het Nederlands vertaald: Kentse witte broodjes. De legende gaat dat de bakkersvrouw in een slechte bui was of in a huff en de bakkerij binnenwandelde en kwaad haar vinger in de broodjes stak die klaarlagen om in de oven te gaan. De bakker zou ze dan maar zo gebakken hebben en wat bleek: de broodjes werden erg populair!

Bereiding1. Verwarm de melk tot deze lauw is maar niet warm. Voeg de gist toe om deze te laten wellen. Doe de bloem en suiker in een grote kom of de kom van je mixer, vermeng en leg je boter of reuzel erbovenop. Giet de melk met gist over de boter en begin te vermengen. Wanneer de melk en boter volledig opgenomen zijn, voeg je het water toe.

2. Laat 5 minuten kneden, laat dan een paar minuten staan, voeg het zout toe en laat 10 minuten kneden tot al het deeg samengekomen is in een glad deeg dat niet te droog is. Schraap tussendoor het deeg van de wanden en de kneedhaak terug bij de rest van het deeg.

3. Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten tot het verdubbeld is in hoeveelheid.

4. Wanneer het deeg gerezen is, kneed je het kort en verdeel je het in 12 gelijke stukken. Neem een stukje deeg en plet het lichtjes op je werkblad, trek de buitenste delen naar binnen zoals een beursje en knijp mooi samen zodat ze niet meer open kunnen gaan tijdens het rijzen. Als je het bolletje nu omdraait, zou het vanboven mooi glad moeten zijn, anders corrigeer je of begin je opnieuw. Dip de bovenkant van de huffkin in bloem, leg netjes op een met bakpapier beklede bakplaat en ga verder met de andere huffkins.

5. Bedek dan de bakplaat met bolletjes met een lichte katoenen doek en verpak in plasticfolie en laat 1 uur rijzen of tot de bollen verdubbeld zijn in grootte en elkaar zachtjes of net niet raken aan weerskanten. De bolletjes zullen nog uitzetten tijdens het bakken.

6. Verwarm je oven voor op 210 °C, besprenkel de bollen licht met bloem en plet lichtjes. Duw nu je vinger in elk broodje tot je de bakplaat voelt.

7. Bak ongeveer 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Je kunt deze broodjes makkelijk invriezen, op de dag zelf laten ondooien en even oppiepen in een hete oven.


Benieuwd geworden naar Engeland? Lees hier meer over onze avonturen en aanraders in ons mooie buurland.
 

Voor 12 broodjes

  • 200 ml melk
  • 15 g gist
  • 500 g patentbloem
  • 20 g witte suiker
  • 60 g zachte boter of reuzel, in stukjes
  • 150 ml water, lauwwarm
  • 5 g zeezout
  • bloem, om te bestuiven


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief