Oud brood over? Bak er wentelteefjes van. Geen wonder dat wentelteefjes ook wel ‘bakkersverdriet’ werden genoemd… Andere fraaie en minder fraaie benamingen voor wentelteefjes of een variatie erop zijn: kuise zusterkoeken, gewend brood, arme ridders en hoerendrekjes. Bij de laatste wordt in plaats van melk witte wijn gebruikt. Of ijs. Erg lekker ook door de muesli of als knabbeltje tussendoor.
1. Klop de eieren los met de melk. Wentel de sneetjes brood door dit eimengsel en leg ze op een bord. Giet de rest van het eimengsel erop en laat het volledig in het brood trekken.
2. Bak de wentelteefjes in een bakpan in de boter op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin.
3. Bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel. Geef ze warm of koud. Je kunt ze ook geven met jam, fruit of bijvoorbeeld compote of vanillevla.
Veel keus: Je hebt de keus tussen witbrood, bruinbrood, meergranenbrood, krentenbrood of een andere broodsoort en zelfs beschuiten. Die laatste zijn alleen wat moeilijker te bakken. Ook kun je kiezen of je de korstjes er wel of niet afsnijdt.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.