Deze wafels zijn licht als een veertje, en smaken naar karnemelk. Als je niet alle soorten bloem kunt vinden, neem je er gewoon twee, of volkorenmeel. Je hebt wel een elektrisch wafelijzer nodig.
1 Verwarm je wafelijzer voor op een lage stand. Doe de kersen en de suiker in een pan, breng ze zachtjes aan de kook en laat ze 10 minuten pruttelen tot ze net zacht zijn.
2 Meng alle droge ingrediënten in een kom. Klop in een andere kom de karnemelk, de eieren en de boter met de citroenrasp.
3 Giet dit bij de droge ingrediënten en klop tot je een overwegend glad, dik beslag hebt.
4 Schep het beslag op je hete wafelijzer en bak in enkele minuten een knapperige wafel – per wafel 4-5 minuten. Serveer met de warme kersen, bestrooid met maanzaad, een lepel honing en wat yoghurt of crème fraîche.
Per portie 328 cal., 9,2 g vet (4,7 g verzadigd), 9,6 g eiwitten, 48,8 g koolhydraten, 26,2 g suiker
Voor 6 wafels
• 500 g ontpitte kersen, vers, uit een pot of diepvries
• 2 el rietsuiker
• 50 g gerstemeel
• 50 g havermeel
• 50 g roggemeel
• 50 g gierstmeel
• 2 el lichtbruine suiker
• 1 el bakpoeder
• 2 el maanzaad, en wat extra voor erbij
• 450 ml karnemelk
• 3 eieren
• 50 g boter, gesmolten
• geraspte schil van 1 citroen
• yoghurt of crème fraîche en honing,voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.