De beste wafels komen oorspronkelijk uit Belgie, maar je maakt ze met dit recept ook heel makkelijk in je eigen keuken. Serveer met vers fruit, een beetje honing en wat yoghurt als ontbijt of brunch. Je kunt de wafels ook de avond van te voren lekker bakken heb je s’ochtend binnen ene handomdraai een stevig begin van de dag klaar!
1 Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Klop geleidelijk het ei erdoor en voeg dan langzaam de melk toe; blijf daarbij goed kloppen om een zo glad mogelijk beslag te krijgen.
2 Maak je zoete wafels, voeg dan de geraspte sinaasappelschil en wat drupjes vanille-extract toe.
3 Zet je wafelijzer aan. Schep het beslag erin en doe het dicht; volg de instructies die bij het wafelijzer horen.
4 Serveer de wafels met blauwe bessen, een beetje honing, yoghurt en wat citroensap
Per wafel 119 kcal, 4,8 g eiwit, 2 g vet (0,8 g verzadigd), 21,9 g koolhydraten, 3,1 g suikers
Voor 6 wafels
• 150 g zelfrijzend bakmeel
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl suiker
• 1 ei
• 240 ml halfvolle melk
• geraspte schil van 1 sinaasappel
(optioneel)
• vanille-extract (optioneel)
• blauwe bessen
• beetje yoghurt
• honing
• citroensap
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.