Heerlijke eierpasta met kaas en gebakken uitjes: de traditionele Kässpätzle (of Käsknöpfle zoals ze ook wel worden genoemd) zijn een waar genot. Diegenen die de geweldige smaak van lokaal eten waarderen moeten deze typische Voralberg Kässpätzle écht proberen. Deze kaas pasta wordt hier per regio vaak net iets anders gemaakt. In Montafon, bijvoorbeeld, krijgt de Spätzle haar speciale smaak van de “Sura Kees”, een aromatische, magere kaas. In andere regio’s wordt het gerecht vaak op smaak gebracht met een mix van milde en aromatische bergkaas. Vaak wordt het geserveerd samen met aardappelsalade, groene salade of huisgemaakte appelmoes.
Voor 4 personen.
*Je kunt ervoor kiezen om de Spätzle te vervangen door gewone elleboog macaroni. In dat geval vervang je de 5 eieren, 500 g patentbloem en 125 ml water door 300-350 g ongekookte elleboog macaroni. Bereid deze volgens de verpakking.
**Hier kun je kaas uit Voralberg online kopen, maar je kunt deze natuurlijk ook vervangen door varianten die je in je eigen supermarkt vindt.