Het is vreselijk zonde om de kop van een kreeft weg te gooien, want de lekkerste smaak zit misschien wel in dat deel van het dier. Maar gelukkig is daar bisque. Maak deze overheerlijke bisque de homard, hij is decadent maar ongelooflijk lekker.
Klop er voor een extra diepe smaak voor het serveren met de staafmixer nog even goed lucht in.
Serveer de bisque in je mooiste kopjes en schep er een beetje kokosschuim op.
4 personen | 60 minuten + 5 uur wachttijd
• 1 venkel
• 4 stengels bleekselderij
• 2 wortels
• 2 uien
• 1 teen knoflook
• olie
• 1 kreeft, alleen de kop en schaal
• 1,5 l water
• 1 blikje tomatenpuree
• 60 ml slagroom
• 25 ml cognac
• suiker
• 200 ml kokosroom
• 1 stengel sereh (citroengras)
• 4 g maizena
Benodigdheden
• zeef
• staafmixer
• garde
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.