Viskoekjes met gamba’s

Viskoekjes met gamba’s

Van deze zomerse viskoekjes blijf je eten! Serveer ze met heerlijke gamba’s van de grill en een pittige jalapeño-mayonaise.

Bereiding



1 Kook de aardappel in 10 minuten gaar, laat goed uitlekken en prak fijn.

2 Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de vis met de aardappel, peper, ui, koriander en de limoen. Roer er 120 gram bloem door, kneed tot een deeg en vorm er 8 gelijke koekjes van. Zet ze 20 minuten in de vriezer.

3 Doe de overige bloem in een kom en meng in een andere kom de vissaus met de eidooiers. Neem de viskoekjes uit de vriezer, wentel ze door het ei-vissausmengsel en dan door de
bloem. Verhit wat olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de koekjes in 3 minuten per kant goudbruin.

4 Bak de gamba’s met een scheutje olie in 4-5 minuten gaar ‒ keer af en toe om. Serveer ze samen met de viskoekjes en jalapeño-mayonaise.

 

8 stuks

• 1 grote aardappel, in blokjes

• 200 g witvis, zonder vel, fijngesneden

• 1 rode peper, fijngehakt

• 1 rode ui, gepeld, fijngehakt

• ½ bosje koriander, fijngehakt

• rasp en sap van 1 limoen

• 150 g bloem

• 1 el vissaus

• 2 eidooiers

• 6 gamba’s, darmkanaal verwijderd

Voor de jalapeño-mayonaise

• 2 jalapeñopepers (of rode pepers)

• 1 rode paprika

• 3 eidooiers

• sap van 1 citroen

• ½ l zonnebloemolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief