Jo Pratt: ‘Dit is echt een gerecht om verliefd op te worden! Grootse smaken, kleurrijk en het wordt op 1 bakplaat gemaakt. Je kunt allerlei stevige visfilets gebruiken. Kabeljauw, schelvis, polak, heek, koolvis, wijting of zalm zijn een paar suggesties. Ook met de groente kun je variëren, ik houd van radijsjes en bospeen, maar rode bietjes en pompoen werken ook goed.’
1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
2. Meng de olijfolie, 2 ½ eetlepels harissa, knoflook en de helft van het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik de helft van het mengsel om de vis mee in te smeren en zet dit apart.
3. Meng de wortel en ui met de rest van het harissa-mengsel en leg het op de bakplaat. Bak dit 15 minuten, roer en schep om halverwege de baktijd.
4. Meng de radijsjes met de wortel en ui op de bakplaat en bak nog 10 minuten.
5. Leg de gemarineerde vis op de groente en bak 15 minuten, tot gaar.
6. Haal de bakplaat uit de oven. Leg de vis en groente op een schaal en houd het warm. Verdeel de couscous over de bakplaat en giet hier de hete bouillon overheen, roer even en dek af met folie. Laat 5 minuten staan.
7. Ga met een vork door de couscous en meng de groente en citroensap er luchtig doorheen. Bestrooi met amandel en munt. Serveer met de vis, wat extra harissa en een schep Griekse yoghurt.
Voor 4 personen. Bereidingstijd: 1 uur.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.