Vis met jerkmarinade

Vis met jerkmarinade

Bereiding

4 personen

• 4 hele vissen (zoals zeebrasem of rode mul), schoongemaakt

• 2 limoenen, in partjes, voor erbij



Jerkmarinade

• 1 el pimentbessen

• 1 el zwarte peperkorrels

• 2 laurierblaadjes

• snuf kruidnagelpoeder

• ½ el muscovadosuiker (evt. oerzoet)

• 2 el vloeibare honing

• 1 el gehakte tijm

• wat takjes koriander, gehakt

• 2 scotch bonnets (hete chilipepers), fijngesneden

• 2 tenen knoflook, fijngehakt

• stukje verse gember van 3 cm, geschild en fijngehakt

• 2 lente-uitjes, fijngesneden

• geraspte schil van 1 limoen

• olijfolie

• 2 el gouden rum (optioneel)



Maissalsa

• 3 verse maiskolven

• 1 rijpe mango, geschild en in kleine stukjes

• 4 lente-uitjes, fijngesneden

• ½ bosje koriander, gehakt

• 2 tomaten, gesneden

• geraspte schil en sap van 2 limoenen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!