De traditionele Engelse Victoria sponge cake wordt gevuld met frambozen- of aardbeienjam en een laag slagroom. Voor deze versie heb ik gekozen voor vers zomerfruit en een romige mascarponevulling. Het cakebeslag voor deze zomerse cake wordt gemaakt met de all-in-one methode. Daarbij worden alle ingrediënten voor het beslag in één keer gemengd. Let er hierbij op dat alle ingrediënten echt op kamertemperatuur zijn en dat je het beslag niet te lang mengt.
Voor 10-14 punten.
Voor de vulling en topping:
Verder nodig:
* Gebruik bij voorkeur (zelfgemaakt) vanille-extract of het merg uit een vanillestokje. Vanillearoma en vanillesuiker bevatten namelijk chemische smaakstoffen, daar is geen echte vanille aan te pas gekomen. Vanille-extract maak je zo: snijd ongeveer 3 vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met de opengesneden stokjes in een flesje met 150 milliliter wodka. Schud de fles en zet deze koel en donker weg. Schud de fles enkele keren per week en wacht minimaal 1 maand voor je het vanille-extract gaat gebruiken. Door de alcohol is het extract goed te bewaren.