Verse conchiglie met venkelworst

Verse conchiglie met venkelworst

Zo gemaakt, deze romige pasta met frisse courgette en Brandt & Levie-worstjes. Daar zegt geen kind mee tegen, en een ouder trouwens ook niet. Niet voor niets favoriet aan de eettafel van chef Samuel.

Bereiding


 
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook.

2. Haal 2 venkelworsten uit hun vel.

3. Bak het vlees rul in een ruimte pan met olijfolie op hoog vuur.

4. Snipper 1 sjalot en hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe aan de pan.

5. Rasp 1 courgette grof en bak die mee.

6. Als het vocht van de courgette begint te verdampen, voeg je 100 ml slagroom toe en draai je het vuur laag.

7. Kook 200gr conchiglie beetgaar.

8. Schep tegen het eind van de kooktijd een kopje kookvocht uit de pan.

9. Giet de pasta af.

10. Voeg een lepel kookvocht toe aan de pan met vlees.

11. Roer ook de pasta erdoorheen.

12. Verdeel de pasta over de borden er rasp er Parmezaanse kaas over.


Dit recept is gemaakt door Samuel Levi speciaal voor de supermarkt-app Crisp. Hij ontwikkelde een aantal kindvriendelijke recepten met bord-leeg-garantie. Bestel nu hier al je ingrediënten. Samuel Levie, Levie is chef-kok, vader, één van de mannen achter Brandt&Levie en bekend van het kookboek ‘Eten met Nijntje’.
 

Voor 4 personen:

  • 4 verse worst met venkelzaad
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 400 gr conchiglie
  • 200 ml slagroom


Smaakmakers:

  • Parmazaanse kaas
  • olijfolie en zout




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief