Venkel-kokos quiche

Venkel-kokos quiche

Dit lekkere quiche-recept met venkel en kokos gaat linea recta naar je favorietenlijstje – wedden?! Het fijne is dat deze quiche maken een fluitje van een cent is, maar maak het deeg wel een dag van tevoren. Wikkel het stevig in plasticfolie en bewaar het in de koelkast tot je er mee aan de slag gaat. Hopsa, hopsa de stappen volgen en je venkelquiche met een vleug kokos is klaar.

Bereiding

1. Zeef voor de bodem de verschillende meelsoorten en het zout boven een beslagkom. Meng in een andere kom de kokosolie of ghee met het ijswater. Vorm met de hand een deeg door steeds meer droge ingrediënten door de vloeistof te roeren. Als het te kruimelig aanvoelt, voeg dan 1-2 eetlepels extra water toe. Vorm een bal van het deeg, verpak ‘m in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Maak ondertussen de vulling. Klop de kokosmelk, eieren, nootmuskaat, rozemarijn, zout en peper in een kom door elkaar. Verwarm de oven voor op 190 °C.

3. Verdeel het deeg met je handen over de bodem en zijkanten van een quiche- of taartvorm. Als je kleinere quiches maakt, verdeel het deeg dan eerst in vier gelijke stukken en vouw het in de vormpjes. Snijd het deeg aan de bovenkant af zodat het precies past en prik met een vork gaatjes in de bodem om te voorkomen dat deze omhoogkomt tijdens het bakken.

4. Schenk het kokos-eimengsel op de bodem (of verdeel het over de verschillende bodems) en leg de plakken venkel erop. Zet de quiche in het midden van de oven en bak  30-35 minuten tot de randen goudkleurig en knapperig zijn.

Credits Recepten & fotografie David Frenkiel & Luise Vindahl

Voor 1 grote (Ø 20 cm) of 4 kleine  (Ø 10 cm) quiches

  • 65 g rijstmeel
  • 45 g amandelmeel
  • 2 el aardappelzetmeel (of maizena)
  • ½ tl zeezout
  • 3 el kokosolie of ghee
  • 3 el ijskoud water

Venkelvulling 

  • 120 ml kokosmelk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • ½ tl geraspte nootmuskaat
  •  2 takjes rozemarijn, naaldjes eraf en fijngesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 venkelknol, in heel dunne plakjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine