Sardines met prei, venkel & muntpesto

Sardines met prei, venkel & muntpesto

Met pesto kun je eindeloos variëren. Volg vooral je eigen smaak. Je kunt alle soorten noten gebruiken en ook andere kruiden dan basilicum. De pesto bij deze sardines met groenten is op basis van munt. Lekker fris bij de prei en venkel.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Meng in een ovenschaal de prei, venkel en asperges met 2 eetlepels olijfolie. Zet de groenten 12-15 minuten in de oven.

3. Maak ondertussen de pesto. Wrijf de knoflook met de munt en een snuf zout fijn in een vijzel. Voeg de pijnboompitten toe en druk ze fijn.

4. Roer met een lepel de Parmezaanse kaas erdoor en meng er dan de olijfolie door. Zet apart.

5. Verdeel de sardines over de groenten in de ovenschaal. Zet nog 7-10 minuten in de oven en leg er de laatste drie minuten de kapperappeltjes bij.

6. Besprenkel met twee eetlepels muntpesto en bestrooi met de fijngehakte muntblaadjes. Serveer de rest van de muntpesto er apart bij.

Voor 2 personen

Bereiding 40 minuten

  • 3 preien, in lengte gehalveerd
  • 1 venkelknol, in plakken gesneden
  • 5 groene asperges
  • 8 verse sardines, schoongemaakt,
  • met of zonder kop
  • 10-12 kapperappeltjes
  • 1 takje munt, blaadjes fijngehakt
  • olijfolie, extra vierge
  • zout en peper

Muntpesto

  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 6 takjes munt, blaadjes geplukt
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 ml olijfolie, extra vierge
  • zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief