Met pesto kun je eindeloos variëren. Volg vooral je eigen smaak. Je kunt alle soorten noten gebruiken en ook andere kruiden dan basilicum. De pesto bij deze sardines met groenten is op basis van munt. Lekker fris bij de prei en venkel.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Meng in een ovenschaal de prei, venkel en asperges met 2 eetlepels olijfolie. Zet de groenten 12-15 minuten in de oven.
3. Maak ondertussen de pesto. Wrijf de knoflook met de munt en een snuf zout fijn in een vijzel. Voeg de pijnboompitten toe en druk ze fijn.
4. Roer met een lepel de Parmezaanse kaas erdoor en meng er dan de olijfolie door. Zet apart.
5. Verdeel de sardines over de groenten in de ovenschaal. Zet nog 7-10 minuten in de oven en leg er de laatste drie minuten de kapperappeltjes bij.
6. Besprenkel met twee eetlepels muntpesto en bestrooi met de fijngehakte muntblaadjes. Serveer de rest van de muntpesto er apart bij.
Voor 2 personen
Bereiding 40 minuten
Muntpesto
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.