Vegetarische shakshuka met Appenzeller

Vegetarische shakshuka met Appenzeller

Dit is een van de makkelijkste en knapste eenpanstoppers van de BBQ die we kennen.  De eieren in een pan vol smaakvolle tomatensaus zijn al op-en-top genieten, maar de Appenzeller® maakt het nog net dat beetje meer af. Heb je een restje saus over op je bord? Met pitabroodjes dep je het tot aan de laatste smikkel-druppel op!

Bereiding

1. Steek de BBQ aan en verwarm de skillet op het rooster.

2. Verwarm de olijfolie in de skillet en bak de ui, knoflook en paprika 4-5 minuten, tot ze zacht zijn.

3. Voeg de harissa en de verse kruiden toe, gevolgd de tomatenblokjes, cherrytomaatjes en linzen en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

4. Maak 4 kuiltjes in de pan en breek voorzichtig de eieren erboven. Rasp de Appenzeller® erboven met een grove rasp en laat de eieren stollen en de kaas smelten.

5. Rooster de pitabroodjes op het rooster, tot ze gaar zijn – draai af en toe om.

6. Kneus het venkelzaad en meng met de chilivlokken, grof zeezout en versgemalen peper.

7. Haal de shakshuka van de BBQ, lepel een dot yoghurt op de shakshuka en strooi wat van het venkel-chilimengsel erover. Serveer samen met de pitabroodjes.

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 2 personen | Bereidingstijd 30-35 minuten

  • 2 el olijfolie
  • ½ rode ui, gepeld, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, gepeld, gehakt
  • 1 paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in reepjes
  • 2 el harissa
  • blaadjes van 1 bosje platte peterselie, plus extra om te garneren
  • blaadjes van ½ bosje korander, plus extra om te garneren
  • blaadjes van ½ bosje munt, plus extra om te garneren
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
  • 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 200 g linzen, uit blik
  • 4 eieren
  • 100 g Appenzeller®
  • 12 mini-pitabroodjes of 1 platbrood
  • venkelzaad
  • ½ tl chilivlokken
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 ml dikke yoghurt (Grieks of Turks)

Extra nodig:

  • skillet (Ø25 cm)
  • grove rasp
  • vijzel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine