Voor 2 personen | Bereidingstijd 30-35 minuten
Extra nodig:
1. Steek de BBQ aan en verwarm de skillet op het rooster.
2. Verwarm de olijfolie in de skillet en bak de ui, knoflook en paprika 4-5 minuten, tot ze zacht zijn.
3. Voeg de harissa en de verse kruiden toe, gevolgd de tomatenblokjes, cherrytomaatjes en linzen en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
4. Maak 4 kuiltjes in de pan en breek voorzichtig de eieren erboven. Rasp de Appenzeller® erboven met een grove rasp en laat de eieren stollen en de kaas smelten.
5. Rooster de pitabroodjes op het rooster, tot ze gaar zijn – draai af en toe om.
6. Kneus het venkelzaad en meng met de chilivlokken, grof zeezout en versgemalen peper.
7. Haal de shakshuka van de BBQ, lepel een dot yoghurt op de shakshuka en strooi wat van het venkel-chilimengsel erover. Serveer samen met de pitabroodjes.
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.