Merel Wildschut: ‘ Als je net als ik een liefhebber van (veel) saus bent, dan is dat eigenlijk al reden genoeg om dit recept te maken. En als je dan toch bezig bent, zou ik je zeker aanraden om de shoarma van oesterzwammen erbij te maken. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe oesterzwammen in een ‘vleesachtig’ product veranderen als je ze marineert en bakt.’
1. Marineer eerst de oesterzwammen. Doe de reepjes in een kom, besprenkel met olijfolie en strooi de shoarmakruiden erover. Schep goed door, zodat de kruiden goed verdeeld worden. Zet apart.
2. Roer alle ingredienten voor de knoflooksaus door elkaar in een kommetje. Zet apart.
3. Bak de pita’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpannetje en bak de oesterzwammen samen met de uienringen 5 minuten.
5. Snijd de pita’s doormidden en vul deze met (veel!) saus, bladspinazie en het oesterzwammen-uienmengsel. Vooruit, doe er nog wat extra saus op. Wees nooit te zuinig met saus.
Voor 2 porties
Bereiding 15 minuten
Voor de knoflooksaus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.