Pita’s met oesterzwam shoarma

Intro

Merel Wildschut: ' Als je net als ik een liefhebber van (veel) saus bent, dan is dat eigenlijk al reden genoeg om dit recept te maken. En als je dan toch bezig bent, zou ik je zeker aanraden om de shoarma van oesterzwammen erbij te maken. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe oesterzwammen in een ‘vleesachtig’ product veranderen als je ze marineert en bakt.'

Ingrediënten

Voor 2 porties

Bereiding 15 minuten

Voor de knoflooksaus

Bereiding

1. Marineer eerst de oesterzwammen. Doe de reepjes in een kom, besprenkel met olijfolie en strooi de shoarmakruiden erover. Schep goed door, zodat de kruiden goed verdeeld worden. Zet apart.

2. Roer alle ingredienten voor de knoflooksaus door elkaar in een kommetje. Zet apart.

3. Bak de pita’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpannetje en bak de oesterzwammen samen met de uienringen 5 minuten.

5. Snijd de pita’s doormidden en vul deze met (veel!) saus, bladspinazie en het oesterzwammen-uienmengsel. Vooruit, doe er nog wat extra saus op. Wees nooit te zuinig met saus.