Vegan chocoladetaart

Vegan chocoladetaart

Ik ben misschien enigszins bevooroordeeld, maar dit is de beste vegan chocoladetaart die ik ooit heb gegeten. Hij is smeuïg, rijk van smaak en hij smelt gewoonweg in je mond! Je hebt er bovendien maar een paar eenvoudige ingrediënten voor nodig, die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt staan. Ik heb twee porties dikke chocoladeganache gebruikt om de taart te versieren. Voor een eenlaagse taart gebruik je een taartvorm met een doorsnee van 25 centimeter en bak je de taart 40 minuten of langer.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed twee ronde bakvormen (met een doorsnee van 20 cm) met bakpapier of vet ze in met olie.

2. Voor de cakes: doe alle droge ingrediënten in een grote kom, foodprocessor of keukenmixer. Meng alles goed en zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Voeg dan de natte ingrediënten toe en meng alles tot een mooi samenhangend deeg.

3. Verdeel het deeg over de twee bakvormen. Bak ze 3 5-40 minuten in de oven, of tot een satéprikker die je in het midden van de cakes prikt er schoon uit komt. Laat de cakes 30 minuten tot 1 uur in de bakvormen afkoelen. Haal ze er dan voorzichtig uit en zet ze even op een rooster. Doe ze daarna in een luchtdicht afgesloten bak en bewaar ze in de koelkast of vriezer tot je de taart in elkaar gaat zetten (dat voorkomt verkruimelen en breken).

4. Maak de frosting volgens de aanwijzingen op de betreff ende bladzijde.

5. Samenstellen: snijd de cakes met een kartelmes zo goed mogelijk bij en zorg dat ze zo vlak mogelijk zijn (geniet van de restjes!). Leg een van de cakes op een serveerschaal en bestrijk de bovenkant royaal met de frosting. Leg de tweede cake erbovenop; zorg dat ze mooi recht staan. Bestrijk de zijkant en bovenkant van de taart met frosting en versier hem naar wens.

6. Serveer de taart meteen of bewaar hem voor later. Je kunt de taart in een luchtdicht afgesloten bak maximaal 5 dagen in de koelkast of 1 maand in de vriezer bewaren.

TIPS

  • Als je geen geraffineerde kristalsuiker wilt gebruiken, kies dan voor kokosbloesemsuiker.
  • Voor een minder zoete cake gebruik je 200 gram suiker. Dat is de minimale hoeveelheid die je nodig hebt voor een enigszins luchtige textuur. Hoe minder suiker, hoe compacter de cake.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Verrukkelijk vegan bakken. Het hele menu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 8 tot 10 taartpunten

droge ingrediënten

  • 240 g zelfrijzend bakmeel
  • 270 g kristalsuiker
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 1/2  tl bakpoeder

natte ingrediënten

  • 475 ml plantaardige drink, zoals amandel-, soja- of kokosdrink
  • 160 ml milde plantaardige olie, zoals zonnebloemolie + extra voor het invetten (optioneel)
  • 55 g vegan chocolade, gesmolten

frosting

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief