Dit is met stip mijn favoriete comfortfood na een avond stappen. Helemaal in balans en toch het gevoel dat je een vette hap eet. Zoete aardappel is bovendien rijk aan vitamine C.
1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Doe de zoete-aardappelfrietjes in een plastic zak, voeg de olie toe en schud fl ink. Doe de maïzena en het paprikapoeder erbij en schud zodat alle zoete-aardappelfrietjes met een laagje zijn bedekt.
3. Verdeel de frietjes in een enkele laag over de bakplaat. Bak de friet in de oven in 25 minuten goudbruin en knapperig. Keer de frietjes halverwege de baktijd.
4. Bak de shoarma in een koekenpan met de boter of het kokosvet goudbruin.
5. Meng alle ingrediënten voor de knofl ooksaus in een kom door elkaar. 6. Was en snijd de puntpaprika in grove stukken.
6. Leg de frietjes in een diep bord, bedek met de sla, puntpaprika en shoarma en bedruppel met de knoflooksaus. Serveer de rest van de saus apart.
Credits fotografie: Simone’s Kitchen
Voor 2 personen. Vegetarisch.
Voor de kapsalon
Voor de knoflooksaus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.