Je wordt direct blij wanneer je deze vrolijke paprikasalade ziet! Je kunt hem eten als voorgerechtje of als bijgerecht.
Verwarm de grill tot warm. Rooster in twee of drie etappes de stukken paprika met de bolle kant naar beneden tot het velletje geblakerd is en de paprika’s zacht zijn.
Doe de stukken paprika direct vanaf de grill in een kom en dek af met plasticfolie. Laat ze in de kom afkoelen. Het velletje is nu makkelijk te verwijderen.
Meng olijfolie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de stukken paprika en meng.
Scheur de blaadjes basilicum hierboven in stukken en bestrooi met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.
–
Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.