Deze soep eten we een paar keer per week. We roepen vaak dat die universeel is omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt de broccoli en de boerenkool prima vervangen door bloemkool en spinazie, de rode ui door tomaten, de rode linzen door groene, of… Je snapt het wel. Kijk gewoon wat je in de koelkast hebt liggen, dan komt het allemaal goed.
Spoel eerst de linzen goed schoon en kook ze volgens de instructies op de verpakking met het bouillonpoeder. Hak ondertussen de groenten grof. Haal de pan met linzen van het vuur en laat ze circa 10 minuten afkoelen. Voeg alle rauwe groenten en de kruiden toe. Ga er even met de staafmixer doorheen. Voeg het sap van een halve citroen toe en strooi er een beetje peterselie overheen als je daar zin in hebt. Klaar!
Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met recepten uit Food Pharmacy. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
2 grote porties
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.