Universele soep
Intro
Deze soep eten we een paar keer per week. We roepen vaak dat die universeel is omdat je er eindeloos mee kunt variƫren. Je kunt de broccoli en de boerenkool prima vervangen door bloemkool en spinazie, de rode ui door tomaten, de rode linzen door groene, of... Je snapt het wel. Kijk gewoon wat je in de koelkast hebt liggen, dan komt het allemaal goed.Ingrediƫnten
2 grote porties
- 150 g rode linzen
- 1 eetlepel biologisch bouillonpoeder
- 1 rode ui, geschild
- 2 teentjes knoflook, geschild
- 3 broccolistronken
- wat boerenkool
- 1 cm verse gember
- het sap van een halve citroen
- zout en zwarte peper
- peterselie, fijngesneden
Bereiding
Spoel eerst de linzen goed schoon en kook ze volgens de instructies op de verpakking met het bouillonpoeder. Hak ondertussen de groenten grof. Haal de pan met linzen van het vuur en laat ze circa 10 minuten afkoelen. Voeg alle rauwe groenten en de kruiden toe. Ga er even met de staafmixer doorheen. Voeg het sap van een halve citroen toe en strooi er een beetje peterselie overheen als je daar zin in hebt. Klaar!
Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met recepten uit Food Pharmacy. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.