Traditionele udonnoedelsoep wordt gemaakt met een bouillon van varkensvlees, maar wij wilden hem graag met een rijke kippenbouillon maken. We hebben meer groenten toegevoegd om er een kleurrijke, voedzame avondmaaltijd van te maken. Door de groenten en de kip eerst met miso te bestrijken, krijgen ze een diepe umami smaak.
1. Plaats de roosters in het midden en onder in de oven en verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Leg de gedroogde shiitakes in een kom, schenk het kokende water erover en zet apart.
Voor de groenten & kip
3. Verdeel de mirin, de sojasaus, de plantaardige olie, de witte miso, de gember en de sesamolie over twee grote kommen en meng goed. Voeg de paksoi, de broccoli, de verse shiitakes en de wortels toe aan een van de kommen en schep goed om. Leg de kipreepjes in de andere kom en schep goed om.
4. Verdeel de groenten over een bakplaat en bak 10 minuten in de oven. Keer de groenten met een tang of een spatel om en zet terug in de oven. Leg de reepjes kip op een andere bakplaat en zet bij de groenten in de oven. Rooster de kip en de groenten 10 minuten. Haal beide bakplaten uit de oven en zet apart.
Voor de soep
5. Giet de geweekte shiitakes af, vang het weekvocht daarbij op en snijd de shiitakes in plakjes. Schenk het weekvocht door een zeef om gruis te verwijderen. Zet beide apart.
6. Verhit de plantaardige olie en de sesamolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de geweekte shiitakes, de gember, de knoflook en driekwart van de lente-ui toe. Bak al roerend 2 minuten, totdat alles lichtbruin is. Voeg de miso en de sojasaus toe en bak al roerend nog 2 minuten. Voeg de bouillon, het opgevangen weekvocht en 0,5 liter water toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Breng op smaak met 1 theelepel zout en ¼ theelepel peper en laat 20 minuten zachtjes koken.
7. Breng intussen een grote pan water aan de kook. Kook de udonnoedels zoals aangegeven op de verpakking gaar. Giet af en zet apart.
8. Zeef de bouillon en gooi de vaste bestanddelen weg.
9. Verdeel de noedels over zes kommen en leg de groenten en de kip erop. Schep in elke kom wat soep en garneer met de rest van de lente-ui en de partjes limoen. Serveer heet.
Voor 6 personen – 1 uur
Voor de groenten & kip
Voor de soep
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.