Tostitaart

Tostitaart

Rudolph van Veen: ‘YouTube-fenomeen Dylan Haegens wilde een keer langskomen in de Bakery om een video op te nemen waarbij wij samen een tosti zouden maken. Dylan is namelijk een groot liefhebber van tosti’s en bespreekt zijn liefde hiervoor regelmatig in zijn video’s. Voor Dylan wilde ik natuurlijk wel iets speciaals doen. Daarom bedacht ik deze tostitaart. Door de buitenkant van de taart te bekleden met een mozaïek van heel donkerbruin en wit brood ziet hij er net even anders uit dan je gewend bent van een tosti. Om heel donkerbruin brood te maken wordt vaak wat gebrand moutmeel aan het brooddeeg toegevoegd. Eerlijk gezegd voegt dit niets toe qua voedingswaarde en wordt het alleen gedaan om het brood er ‘gezonder bruin’ uit te laten zien. Maar juist voor mijn tostitaart gebruik ik dit brood graag vanwege het contrast met het witte brood.’

Bereiding

Onder- en bovenkant tostitaart

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter de taartvorm en bekleed hem met bakpapier. Houd in gedachten dat de onderkant van de taart straks de bovenkant wordt omdat je de taart omdraait na het bakken.

2. Teken eerst op papier uit hoe je het brood wilt neerleggen. Als je een papieren driehoek uitknipt kun je die als mal gebruiken voor het brood. Bekleed de bodem en de zijkant van de vorm met om en om stukjes wit en bruin brood. Verdeel de taart in zestien stukjes, acht witte en acht bruine. Bekleed eerst de bodem en daarna de rand van de vorm.

Vulling

1. Verdeel voor de vulling de mosterd over het brood. Beleg de vorm (bodem en rand) met plakken kaas. Verdeel de ananasblokjes en de Parmezaanse kaas over de jonge kaas. Ga verder met een laagje pastrami, Parmezaanse kaas en witbrood. Bestrijk het brood met de pesto. Verdeel de tomaat en de mozzarella erover. Leg hier weer een laagje pastrami en Parmezaanse kaas op en druk goed aan. Eindig met plakken kaas en een laagje bruin brood.

2. Dek de taart af met bakpapier, druk alles nog een keer stevig aan en pak in met aluminiumfolie. Bak de tostitaart circa 20 minuten in de oven. Laat de taart iets afkoelen, keer de vorm om op een schaal of taartplateau en verdeel de taart in acht royale porties.

Voor 8 personen

Bereidingstijd: 45 minuten + wachttijd 3 uur en 20 minuten

Onder- en bovenkant tostitaart

  • 1 half witbrood, gesneden
  • 1 half donkerbruin brood, gesneden

Vulling

  • 2 el mosterd
  • 250 g jonge kaas, in plakjes
  • 200 g ananas, in heel kleine blokjes
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g pastrami of gekookte ham, in plakjes
  • 2 el groene pesto
  • 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
  • 1 bol mozzarella, in plakjes

Extra nodig

  • taartvorm van 22 cm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief