Razend lekker en ideaal als warme lunch: een tosti uit de pan. Je kunt de tosti vullen met alles wat je lekker vindt, dus experimenteer er op los!
1 Pak 2 boterhammen en leg ze klaar.
2 Leg de plakjes ontbijtspek in een niet voorverwarmde koekenpan met een scheutje olijfolie. Voer de temperatuur langzaam op zodat het vet eruit bakt en legt er iets plats en zwaars op om er strakke, krokante plakjes van te maken.
3 Besmeer de boterhammen met wat boter en leg de plakjes spek netjes naast elkaar op de boterham, als een soort vloerdelen.
4 Klap de sandwich dicht en bak hem aan beide kanten krokant in de pan, waarbij je opnieuw een gewicht op de sandwich zet.
5 Serveer de tosti met de sauzen, die je met een mes door elkaar smeert.
Tip: Als je het lekker vindt, doe er dan een plakje daas tussen bij stap 3. Je kunt allerlei verschillende pantosti’s maken. Zoals een variatie met pesto, mozzarella of tomaat. Laat dan de boter achterwege.
Voor 1 tosti
– 2 dikke witte boterhammen (ongeveer 1½ dikte)
– 3 plakjes doorregen ontbijtspek
– scheutje olijfolie
– beetje boter
Dip
– 2 el ketchup
– 1 el Engelse mosterd
– ½ el groene chilisaus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.