Tonijntartaar ‘Paris’

Tonijntartaar ‘Paris’

Ben jij ook diegene die de weken voor kerst met z’n handen in het haar aan het peinzen is hoe nou eens een lekker, makkelijk en smakelijk visgerecht op tafel te zetten? Onze visexpert Bart van Olphen geeft je hier een van zijn top-3 vis-voorgerechten waarmee je tijdens de feestdagen niet alleen de show steelt, maar ook al klaar bent voordat jouw familie en vrienden binnenkomen.

Bereiding



De jaren ’90 woonde ik in Parijs. Het gebeurde regelmatig dat ik na een dag hard werken plaatsnam in een kleine buurtbistro voor een klassieke steak tartaar. Rauw vlees, dat lekker op smaak gebracht is, is een van mijn favorieten. In dit recept heb ik deze klassieker omgezet in een waanzinnige visvariant. Je kunt hem tot twee uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

1. Neem een scherp mes en snijd de tonijn in kleine blokjes. Meng dit samen met de sjalot, bosui en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

2. Meng er nu de cornichons, kappertjes, bieslook en peterselie door. Breng op smaak met tabasco en meng tenslotte de eidooier door het mengsel. Serveer bijvoorbeeld met crispy toast en een frisse groene salade.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

Hier vind je nog twee heerlijke vis-voorgerechten van Bart van Olphen: 
Gerookte zalm met avocado
Ceviche van zeebaars
 

Voor 2 personen

  • 150 g verse tonijnfilet (geelvin of albacore, MSC gecertificeerd)
  • 1 sjalot, gepeld, fijngesneden
  • 1 bosui, in hele dunne ringen
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper
  • 4 cornichons, dungesneden
  • 1 el kappertjes, eventueel fijngesneden
  • 4 sprieten bieslook, fijngesneden
  • 2 takjes peterselie, blaadjes fijngesneden
  • paar druppels tabasco
  • 1 eidooier


Voor erbij

  • crispy toast
  • frisse groene salade


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief