Oktober = Comfort Food Maand: iedere dag een comfort recept om je lekker te maken voor Jamie Olivers nieuwe boek. Kook ze allemaal!
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de uisnippers toe. Fruit ze zacht. Voeg de blokjes tomaat en rozemarijn toe; zet het vuur hoger en laat indikken. Voeg de rijst toe en bak zo’n 2 minuten mee voor je de wijn toevoegt.
Als de wijn is opgenomen, begin je bouillon toe te voegen – telkens een soeplepel. Blijf roeren en voeg steeds weer een lepel toe als de vorige is opgenomen. Ga door tot de rijst lekker beetgaar is. Misschien hou je bouillon over.
Zet het vuur uit en roer de parmezaan en het klontje boter erdoor. Leg het deksel op de pan en wacht 2 minuten. Proef en voeg zo nodig zout en peper toe. Serveer met geschaafde parmezaan.
4 personen
• 50 g boter, plus een extra klontje
• 1 ui, fijngesnipperd
• 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g), uitgelekt
• naaldjes van 1 takje rozemarijn, gehakt
• 350 g risottorijst
• 1 glas rode wijn
• 1 l hete bouillon
• 50 g parmezaan, geschaafd
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.