Tomatenrisotto met rode wijn

Tomatenrisotto met rode wijn

Bereiding

Oktober = Comfort Food Maand: iedere dag een comfort recept om je lekker te maken voor Jamie Olivers nieuwe boek. Kook ze allemaal!

 

Smelt de boter in een ruime pan en voeg de uisnippers toe. Fruit ze zacht. Voeg de blokjes tomaat en rozemarijn toe; zet het vuur hoger en laat indikken. Voeg de rijst toe en bak zo’n 2 minuten mee voor je de wijn toevoegt.

Als de wijn is opgenomen, begin je bouillon toe te voegen – telkens een soeplepel. Blijf roeren en voeg steeds weer een lepel toe als de vorige is opgenomen. Ga door tot de rijst lekker beetgaar is. Misschien hou je bouillon over.

Zet het vuur uit en roer de parmezaan en het klontje boter erdoor. Leg het deksel op de pan en wacht 2 minuten. Proef en voeg zo nodig zout en peper toe. Serveer met geschaafde parmezaan. 

 

Comfort Food fans opgelet:
dit is hét boek voor jou!

4 personen
• 50 g boter, plus een extra klontje
• 1 ui, fijngesnipperd
• 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g), uitgelekt
• naaldjes van 1 takje rozemarijn, gehakt
• 350 g risottorijst
• 1 glas rode wijn
• 1 l hete bouillon
• 50 g parmezaan, geschaafd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine