Dit is misschien wel de meest makkelijke soep die we kennen. Hij is razend populair in Thailand, maar daar niet alleen, ook in de omringende landen slurpen ze heel wat kommetjes weg. Extra bonus: Tom Yam Kung schijnt veel voordelen voor je gezondheid te hebben. De kruiden en specerijen zouden helpen om de griep buiten de deur te houden. Geef ons maar snel een kommetje!
1. Verhit wat van de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rodecurrypasta toe en bak 1 minuut mee.
2. Voeg het citroengras, de galangawortel, djeroek peroet, kokosmelk en bouillon toe. Breng dit alles aan de kook, voeg dan de garnalen en sugarsnaps toe en laat 3 minuten zachtjes koken.
3. Voeg de oesterzwammen toe en verwarm ze 3 minuten mee. Breng de soep met zout op smaak en verdeel hem over
4. kommen, samen met de taugé, de basilicum- en korianderblaadjes, plus de ringetjes rode chilipeper. Serveer en geef de partjes limoen erbij.
Credits: Recepten: Bart van olphen. Fotografie: Davis Loftus. Styling: Inge Tichelaar.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.