Tom Yam Kung met Thaise basilicum
Intro
Dit is misschien wel de meest makkelijke soep die we kennen. Hij is razend populair in Thailand, maar daar niet alleen, ook in de omringende landen slurpen ze heel wat kommetjes weg. Extra bonus: Tom Yam Kung schijnt veel voordelen voor je gezondheid te hebben. De kruiden en specerijen zouden helpen om de griep buiten de deur te houden. Geef ons maar snel een kommetje! Ingrediënten
Voor 4 personen
- arachideolie, om in te bakken
- 2 el rodecurrypasta
- 1 stengel citroengras, gekneusd, gehakt
- 1 el galangawortel, geschild, in plakjes
- 3 djeroek peroet (kaffirlimoenblaadjes)
- 250 ml kokosmelk
- 1 l schaaldierenbouillon
- 350 g grote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd
- 150 g sugarsnaps, puntjes en draadjes verwijderd
- 200 g oesterzammen, in reepjes
- 10 g taugé
- 1 handvol verse Thaise basilicumblaadjes
- 1 handvol verse korianderblaadjes
- 1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
- 1 limoen, in partjes
Bereiding
1. Verhit wat van de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rodecurrypasta toe en bak 1 minuut mee.
2. Voeg het citroengras, de galangawortel, djeroek peroet, kokosmelk en bouillon toe. Breng dit alles aan de kook, voeg dan de garnalen en sugarsnaps toe en laat 3 minuten zachtjes koken.
3. Voeg de oesterzwammen toe en verwarm ze 3 minuten mee. Breng de soep met zout op smaak en verdeel hem over
4. kommen, samen met de taugé, de basilicum- en korianderblaadjes, plus de ringetjes rode chilipeper. Serveer en geef de partjes limoen erbij.
Credits: Recepten: Bart van olphen. Fotografie: Davis Loftus. Styling: Inge Tichelaar.