Toast met makreel en gepocheerd ei

Toast met makreel en gepocheerd ei

Bereiding

Dit lunchgerecht met makreel is lauwwarm en extra lekker door het gepocheerde eitje. Kijk hoe Jamie Oliver op 3 manieren eieren pocheert via de video.

1 Breng twee pannen gezouten water aan de kook en verwarm de grill voor. Doe de visfilets in de ene pan en pocheer ze 4-6 minuten, tot ze gaar zijn. Pocheer de eieren in de andere pan – 3 minuten voor een zachte dooier. Rooster intussen het brood onder de grill.


2 Leg het brood op een bord en druppel er wat olie over. Doe er vervolgens de makreel, een scheut rodewijnazijn en een gepocheerd ei op. Bestrooi met flink wat zout en peper en de bieslook.

Per portie 589 kcal, 39,2 g vet (7,8 g verzadigd), 37,8 g eiwit, 20,6 g koolh., 1,6 g suikers

Deze video is in het Engels

2 personen

• 2 makreelfilets

• 2 grote eieren

• 2 grote sneeën sodabrood

• extra vergine olijfolie

• rodewijnazijn

• wat bieslook, fijn gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine