‘Wij vinden paddenstoelen echte helden van de herfst! Niet alleen als we op mooie herfstdagen in het bos wandelen, maar ook als we in de keuken aan de slag gaan. Paddenstoelen zijn ontzettend lekker. Vooral de wat stevigere soorten, zoals shiitakes, die bijna vlezig zijn van structuur. We hebben ze ooit zelf gekweekt op een stammetje in de tuin. Zo leuk om paddenstoelen te eten uit eigen tuin’, vertellen de auteurs van het boek Zondag.
1. Laat de olijfolie heet worden in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen tot ze mooi bruin zijn. Voeg de knoflook toe en laat nog 2 minuten meebakken. Als de pan te droog wordt, kun je een beetje olie toevoegen. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.
2. Besmeer de toast met boter en verdeel de paddenstoelen erover. Bestrooi met de peterselie.
Ook lekker bij de borrel. Snijd de toast dan in kleinere stukjes.
Dit recept komt uit het boek Zondag, van Mireille en Arno van The Holy Kauw Company (€19,99, uitgeverij Snor).
Bereiding 20 minuten
Voor 4 personen:
– 2 el olijfolie
– 300 g gemengde paddenstoelen, in stukjes
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– zout & grof gemalen peper
– 4 sneetjes brood, geroosterd
– 2 el gehakte bladpeterselie
– roomboter
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.