Toast met gebakken paddenstoelen

Ingrediënten

Bereiding 20 minuten



Voor 4 personen:

 

– 2 el olijfolie

– 300 g gemengde paddenstoelen, in stukjes

– 1 teen knoflook, fijngehakt

– zout & grof gemalen peper

– 4 sneetjes brood, geroosterd

– 2 el gehakte bladpeterselie

– roomboter

Bereiding

 


‘Wij vinden paddenstoelen echte helden van de herfst! Niet alleen als we op mooie herfstdagen in het bos wandelen, maar ook als we in de keuken aan de slag gaan. Paddenstoelen zijn ontzettend lekker. Vooral de wat stevigere soorten, zoals shiitakes, die bijna vlezig zijn van structuur. We hebben ze ooit zelf gekweekt op een stammetje in de tuin. Zo leuk om paddenstoelen te eten uit eigen tuin’, vertellen de auteurs van het boek Zondag.


   


1. Laat de olijfolie heet worden in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen tot ze mooi bruin zijn. Voeg de knoflook toe en laat nog 2 minuten meebakken. Als de pan te droog wordt, kun je een beetje olie toevoegen. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.



2. Besmeer de toast met boter en verdeel de paddenstoelen erover. Bestrooi met de peterselie.


 


Ook lekker bij de borrel. Snijd de toast dan in kleinere stukjes.

Dit recept komt uit het boek Zondag, van Mireille en Arno van The Holy Kauw Company (€19,99, uitgeverij Snor).