Tijgerbrokken

Tijgerbrokken

Helemaal zelf – In het circus is dit dagelijkse kost. Niet alleen voor de tijgers, maar ook voor de acrobaten, clowns en alle dieren die er maar kunnen rondlopen. Je kunt van alles over de chocolade strooien. Eigenlijk alle dingen die je lekker vindt, zoals snoep, maar ook gezondere lekkere dingen, zoals nootjes, rozijnen, sesamzaad, kokosvlokken, gepofte rijst enzovoort

Bereiding

.

1. Chocolade en boter smelten
Hak de chocolade in kleine stukjes. Snijd de boter in blokjes. Doe de chocolade en boter in een hittebestendige kom en zet die op een passende pan met zacht kokend water. Let op: de kom mag het water niet raken. De chocolade en boter smelten nu vanzelf, maar je moet wel af en toe goed roeren.
 
2. Tijgerbrokken maken
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Schenk de gesmolten chocolade op het bakpapier. Strooi de marshmallows, krakelingen en sprinkles erover. Laat de chocolade hard worden. Dit duurt ongeveer een halfuurtje. Als je de chocolade na 10 minuten in de koelkast zet, gaat het nog sneller. Snijd de chocolade in grote en kleine stukken voor grote en kleine tijgers.
 

Voor ongeveer 10 personen.

  • 250 g pure chocolade (minimaal 72% vaste cacaobestanddelen)
  • 100 g boter handjevol minimarshmallows
  • handjevol krakelingen
  • 2 el gekleurde sprinkles


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief