Tijdens deze koude winterdagen gaat er niets boven een verwarmende kop soep. Deze goedgevulde Thaise rijstsoep met mosselen en wakame is een bom van smaak. Weer eens wat anders dan onze Hollandse snert… Gaat dat proeven!
1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de trassi, knoflook, de helft van de bosui en de gember in 3-4 minuten zacht. Voeg de rijst toe, bak kort mee en schenk dan de bouillon erbij.
2. Doe ondertussen de wakame in een kom met ½ liter heet water en laat 10 minuten wellen. Laat het wier dan 5 minuten uitlekken in een vergiet, snijd de wakame in stukken van 2 cm en laat afkoelen.
3. Verhit een laag zonnebloemolie tot 180 °C. Frituur de eieren in de olie tot de buitenkant een krokant, lichtbruin korstje heeft gekregen. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Proef of de rijst gaar is en breng de soep verder op smaak met de vis- en sojasaus. Voeg bijna alle taugé, edamame, wakame en mosselen toe en warm ze kort mee.
5. Verdeel de rijstsoep over kommen en serveer elke portie met de rest van de taugé en bosui, de koriander en het gehalveerde gefrituurde ei.
Credits fotografie: David Loftus
Voor 2 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.