Tartaar van Piemontees rund

Tartaar van Piemontees rund

Door de simpele bereiding vraagt dit tartaar-recept om vlees en olijfolie van topkwaliteit. Als je slager gerijpt rundvlees heeft, kun je dat gebruiken. Biologisch kalfsvlees is een alternatief. Het is heel belangrijk dat je het vlees met een vlijmscherp mes zo fijn mogelijk in tartaar snijdt, waardoor de smaak en structuur behouden blijven. Vraag je slager om dit eventueel voor je te doen. 

Ingredienten
1. Snijd het vlees zo fijn als je kunt, maar behandel het voorzichtig. Als  je erin gaat hakken verliest het z’n malsheid. Verdeel het vlees in 4 porties. Neem een kommetje of  kopje waar je elke portie in aan kunt drukken. Kiep het om op een bord zodat je een mooi torentje hebt.

2. Snijd de ui zo fijn mogelijk en versnipper hem boven en rondom  de tartaar. Stamp de venkelzaadjes lichtjes in een vijzel en strooi  over de tartaar.

3. Snijd de bleekselderij in de breedte doormidden en maak met een fijnschiller mooie brede, gekrulde slierten. Drapeer deze over je tartaar-torentje.

4. Breng het geheel op smaak met een scheut van je beste olijfolie, bestrooi met grof zeezout en flink wat versgemalen peper. Serveer direct  en zet peper, zout en olijfolie op tafel zodat iedereen het gerecht naar eigen smaak kan aanpassen.

Credits Fotografie Saskia van Osnabrugge  MMV Gianluca (agriturismo La Capuccina ) en Piero (Ristorante ICaffi)
 

antipasto voor 4 personen 

  • 300 g gerijpt biefstuk
  • 2 bleekselderijstengels
  • 1 rode ui 
  • 2 tl venkelzaadjes 
  • extra vierge olijfolie van topkwaliteit 
  • grof zeezout en versgemalen peper
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief