Taquito’s met nacho-noten kaas & salsa

Taquito’s met nacho-noten kaas & salsa

Dit is zo’n lekkere maaltijd – de koele mango contrasteert prachtig met de pittige tacovulling. De slablaadjes vormen een lichte wrap voor de vulling en elk hapje van deze salade zit boordevol smaak en textuur. Maak deze taquitos als je familie honger heeft en je ziet ze voor je ogen verdwijnen.

Bereiding

De tacovulling

Droog de walnoten met een schone theedoek en hak ze in de foodprocessor in grove stukken. Voeg de bleekselderij, wortel, koriander, het limoensap, de liquid aminos, chipotle, oregano, komijn, kaneel en chilivlokken toe en hak alles tot je een grove pasta hebt.

De mangosalsa

Schep alle ingrediënten in een middelgrote schaal door elkaar. Laat de smaken 10 minuten intrekken.

De nachonotenkaas

Hak alle ingrediënten in de blender fijn tot je een glad en romig mengsel hebt. In een afgesloten bakje kun je de kaas twee weken in de koelkast bewaren. Is de kaas te dik als hij uit de koelkast komt, roer er dan wat warm water door.

De taquito’s

Schep in elk slablaadje wat tacovlees en mangosalsa, gevolgd door plakjes avocado, gefermenteerde groente en koriander. Schep er flink wat nachonotenkaas op en geniet!

Voor 4 personen

Tacovulling

  • 130 g walnoten, geweekt
  • ½ stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • ½ wortel, geraspt
  • 2 el fijngesneden koriander
  • sap van 1 limoen
  • 1 el liquid aminos of tamari
  • 1 tl gemalen chipotle
  • 1 tl fijngesneden verse oregano
  • ½ tl gemalen komijn
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl chilivlokken

Mangosalsa

  • 2 mango’s, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • klein handje fijngesneden verse koriander
  • 2-3 el versgeperst limoensap
  • 2 el fijngesneden verse munt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl roze zout
  • ¼ tl cayennepeper

Nacho-notenkaas

  • 130 g cashewnoten, geweekt
  • 40 g rode paprika, in kleine blokjes
  • 4 el water
  • 4 el versgeperst citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gistvlokken
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl fijngemalen chipotle
  • ½ tl roze zout
  • ¼ tl kurkuma

Samenstellen

  • 8 bladeren ijsbergsla of baby romainesla
  • 2 avocado’s, in plakjes
  • paar el gefermenteerde groenten
  • hand fijngesneden verse koriander

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten