Oké, tapiocapudding is geen vruchtentoetje, maar je kunt er vrijwel alle vruchten die in het seizoen zijn bij serveren.
1 Laat de melk, eventueel met het theezakje, 3 minuten zachtjes koken in een steelpan. Neem de pan van het vuur en gooi het theezakje weg.
2 Plet de kardemompeulen, haal de zaadjes eruit en stamp die fijn in een vijzel. Voeg toe aan de melk.
3 Spoel de tapiocaparels af onder koud stromend water en roer ze door de melk. Roer er dan de kokosmelk en suiker door. Zet de pan weer op het vuur en laat het mengsel 30–40 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren, tot het dik en romig is. Bestrooi de tapiocapudding met de palm- of basterdsuiker, bosvruchten en pistachenoten, en serveer.
Tip
Palmsuiker is ongeraffineerde suiker met een volle karamelsmaak. Blokjes palmsuiker zijn te koop in natuurvoedingswinkels, toko’s en vaak ook in de supermarkt.
6 personen
• 550 ml melk
• 1 theezakje (zwarte thee)(optioneel)
• ½ el kardemompeulen
• 125 g tapiocaparels
• 200 ml kokosmelk uit blik
• 40 g fijne kristalsuiker
• palmsuiker of bruine basterdsuiker, voor erbij (zie tip)
• 400 g gemengde bosvruchten
• 25 g gedopte pistachenoten, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.