Tapiocapudding met zomerfruit

Tapiocapudding met zomerfruit

Oké, tapiocapudding is geen vruchtentoetje, maar je kunt er vrijwel alle vruchten die in het seizoen zijn bij serveren. 

Bereiding

1 Laat de melk, eventueel met het theezakje, 3 minuten zachtjes koken in een steelpan. Neem de pan van het vuur en gooi het theezakje weg.
2 Plet de kardemompeulen, haal de zaadjes eruit en stamp die fijn in een vijzel. Voeg toe aan de melk.
3 Spoel de tapiocaparels af onder koud stromend water en roer ze door de melk. Roer er dan de kokosmelk en suiker door. Zet de pan weer op het vuur en laat het mengsel 30–40 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren, tot het dik en romig is. Bestrooi de tapiocapudding met de palm- of basterdsuiker, bosvruchten en pistachenoten, en serveer. 

Tip
Palmsuiker is ongeraffineerde suiker met een volle karamelsmaak. Blokjes palmsuiker zijn te koop in natuurvoedingswinkels, toko’s en vaak ook in de supermarkt.

6 personen

• 550 ml melk

• 1 theezakje (zwarte thee)(optioneel)

• ½ el kardemompeulen

• 125 g tapiocaparels

• 200 ml kokosmelk uit blik

• 40 g fijne kristalsuiker

• palmsuiker of bruine basterdsuiker, voor erbij (zie tip)

• 400 g gemengde bosvruchten

• 25 g gedopte pistachenoten, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!