Kip tandoori zoals je gewend bent, maar dan met een pittige currysaus. Proef de Indiase keuken in je eigen huis!
1. Pureer de specerijen, uisnippers, knoflook, gember en een snufje zout tot een pasta.
2. Roer die door het citroensap en de yoghurt. Wentel de kipfilets erdoor en bak ze 4–5 minuten in een hete grillpan.
3. Knijp er 1 limoen over uit.
4. Verhit de rest van de marinade 3–4 minuten in een koekenpan.
Voor de ingelegde ui
Meng de uienringen met de rodewijnazijn en een snufje zout; laat ze 5 minuten zacht worden en giet dan overtollige vloeistof af.
5. Verdeel de ingelegde ringen over de kip. Bestrooi het gerecht tot slot met de koriander, munt en chilipeper. Geef er chapati’s, raita en partjes limoen bij.
4 personen
• 1 el cayennepeper
• 1 el chilipasta
• 2 el paprikapoeder
• 1 el garam masala
• 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
• 1 tl gemalen zwarte peper
• ½ tl kurkuma
• 2 rode uien, grof gesnipperd
• 4 tenen knoflook
• 1 flink stukje gember, geraspt
• sap van 1 citroen
• 200 ml volle yoghurt
• 600 g kipfilets
• 2 limoenen, 1 in partjes
• handvol koriander- en muntblaadjes
• 1 rode chilipeper, gesneden
• ingelegde rode ui (optioneel)
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 2 el rodewijnazijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.