Tandoori kip met pittige currysaus

Ingrediënten

4 personen
• 1 el cayennepeper
• 1 el chilipasta
• 2 el paprikapoeder
• 1 el garam masala
• 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
• 1 tl gemalen zwarte peper
• ½ tl kurkuma
• 2 rode uien, grof gesnipperd
• 4 tenen knoflook
• 1 flink stukje gember, geraspt
• sap van 1 citroen
• 200 ml volle yoghurt
• 600 g kipfilets
• 2 limoenen, 1 in partjes
• handvol koriander- en muntblaadjes
• 1 rode chilipeper, gesneden
• ingelegde rode ui (optioneel)
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 2 el rodewijnazijn

Bereiding

Kip tandoori zoals je gewend bent, maar dan met een pittige currysaus. Proef de Indiase keuken in je eigen huis! 

1. Pureer de specerijen, uisnippers, knoflook, gember en een snufje zout tot een pasta.

2. Roer die door het citroensap en de yoghurt. Wentel de kipfilets erdoor en bak ze 4–5 minuten in een hete grillpan.

3. Knijp er 1 limoen over uit.

4. Verhit de rest van de marinade 3–4 minuten in een koekenpan.

Voor de ingelegde ui
Meng de uienringen met de rodewijnazijn en een snufje zout; laat ze 5 minuten zacht worden en giet dan overtollige vloeistof af.

5. Verdeel de ingelegde ringen over de kip. Bestrooi het gerecht tot slot met de koriander, munt en chilipeper. Geef er chapati’s, raita en partjes limoen bij.