- Breng de quinoa met de groentebouillon aan de kook.
- Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken, tot de quinoa het vocht heeft geabsorbeerd.
- Laat afkoelen en schep de helft van het sesamzaad er voorzichtig door.
- Leg 1 vel nori op een bamboematje en verdeel de helft van de quinoa erover; laat rondom een rand van 2 cm vrij.
- Leg de helft van de groenten in het midden. Rol het matje op tot de randen van het norivel elkaar raken.
- Druk het rolletje licht aan en haal het matje weg. Herhaal deze werkwijze met het tweede norivel. Zet 30 minuten in de koelkast.
- Snijd met een vochtig gemaakt mes de rollen in stukken.
- Bestrooi met de rest van de sesam en leg de sushirolletjes op 2 borden.
Voor: 2 personen | Voorbereiding: 15 minuten – (Af)koelen: 45 minuten – Bereiding: 15 minuten
- 80 g quinoa
- 250 ml groentebouillon
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 2 vellen nori (zeewier)
- ½ komkommer, julienne gesneden
- ½ wortel, julienne gesneden
- ½ avocado, in reepjes