sushi met quinoa
Intro
Door sushirijst te vervangen door quinoa wordt deze sushi plots heel gezond. Quinoa bevat namelijk alle essentiële aminozuren, bevat veel vezels en is rijk aan vitaminen en mineralen.
Geeft energie • Rijk aan eiwitten • Werkt heilzaam op de darmenIngrediënten
Voor: 2 personen | Voorbereiding: 15 minuten – (Af)koelen: 45 minuten – Bereiding: 15 minuten
- 80 g quinoa
- 250 ml groentebouillon
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 2 vellen nori (zeewier)
- ½ komkommer, julienne gesneden
- ½ wortel, julienne gesneden
- ½ avocado, in reepjes
Bereiding
- Breng de quinoa met de groentebouillon aan de kook.
- Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken, tot de quinoa het vocht heeft geabsorbeerd.
- Laat afkoelen en schep de helft van het sesamzaad er voorzichtig door.
- Leg 1 vel nori op een bamboematje en verdeel de helft van de quinoa erover; laat rondom een rand van 2 cm vrij.
- Leg de helft van de groenten in het midden. Rol het matje op tot de randen van het norivel elkaar raken.
- Druk het rolletje licht aan en haal het matje weg. Herhaal deze werkwijze met het tweede norivel. Zet 30 minuten in de koelkast.
- Snijd met een vochtig gemaakt mes de rollen in stukken.
- Bestrooi met de rest van de sesam en leg de sushirolletjes op 2 borden.