De meeste stoofpeertjes zijn rood door de toevoeging van wijn of bessensap, of door ze gewoon urenlang te laten stoven in enkel water. De stoofpeertjes in dit recept blijven licht van kleur en daarom stoof ik ze ook minder lang dan de rode versie.
Hazelnoot-sinaasappelkruimels
Maal 50 gram blanke hazelnoten fijn in een foodprocessor met messen of hakmolentje en gebruik dit hazelnootmeel in plaats van het amandelmeel in het basisrecept van bladzijde 42. Voeg ook de rasp van ¼-½ sinaasappel toe.
Stoofpeertjes
1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Snijd met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Doe zowel het vanillemerg als het leeggeschraapte stokje met de sinaasappelschil en alle andere ingrediënten voor de stoofpeertjes in een pan. Breng alles aan de kook en laat de peertjes op laag vuur 45-60 minuten stoven. Schep de peren uit de pan en kook het vocht 10-20 minuten in, zodat het iets dikker wordt.
2. Snijd voor de crème het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met de yoghurt in een steelpan en verwarm dit al roerend tot het net iets warmer is dan lichaamstemperatuur (40-45 °C). Meng de gesmolten witte chocolade door de yoghurt en meng alles met een staafmixer. Laat de crème opstijven in de koelkast.
3. Serveer de stoofpeertjes (lauw)warm of afgekoeld en bestrijk ze met wat van het ingekookte vocht. Doe de crème in een spuitzak en spuit daarmee dopjes op het bord. Garneer met de hazelnootkruimels.
Tip: Snijd een klein stukje van de onderkant van de stoofpeertjes af, zodat ze makkelijk blijven staan.
Voor 5-6 personen
Voor de lichte stoofpeertjes
Voor de witte-chocolade-yoghurt-crème
Verder nodig
Hazelnoot-sinaasappelkruimels (ca. 175 gr)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.