Een simpel, maar o-zo-lekker recept. De smaakmakers in dit recept zorgen ervoor dat de spruitjes karamelliseren en een krokant parmezaanlaagje krijgen. Hemels!
1 Verwarm de oven voor op 220 ºC en verdeel de spruitjes over een grote bakplaat. Voeg de olie, citroenrasp, chilivlokken en een snufje zout en peper toe. Meng alles met je handen door elkaar, zodat de spruitjes met de smaakmakers worden bedekt.
2 Rooster de spruitjes 10 minuten in de oven. Ze beginnen dan al hier en daar te karamelliseren; als dat gebeurt, strooi je de parmezaan erover en rooster je ze nog eens 15 minuten, tot de kaas krokant en goudbruin is en de spruitjes gaar zijn.
Per portie 149 kcal, 8,7 g vet (3,6 g verzadigd), 9,7 g eiwit, 5,3 g koolhydraten, 4 g suikers
Bijgerecht voor 8 personen
• 1 kg spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
• 2 el extra vergine olijfolie
• fijngeraspte schil van 1 citroen
• 1 tl chilivlokken
• 4 el geraspte parmezaan of andere harde kaas
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.