Spruitjes met parmezaan

Ingrediënten

Bijgerecht voor 8 personen

• 1 kg spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd

• 2 el extra vergine olijfolie

• fijngeraspte schil van 1 citroen

• 1 tl chilivlokken

• 4 el geraspte parmezaan of andere harde kaas

Bereiding

Een simpel, maar o-zo-lekker recept. De smaakmakers in dit recept zorgen ervoor dat de spruitjes karamelliseren en een krokant parmezaanlaagje krijgen. Hemels! 

1 Verwarm de oven voor op 220 ºC en verdeel de spruitjes over een grote bakplaat. Voeg de olie, citroenrasp, chilivlokken en een snufje zout en peper toe. Meng alles met je handen door elkaar, zodat de spruitjes met de smaakmakers worden bedekt.


2 Rooster de spruitjes 10 minuten in de oven. Ze beginnen dan al hier en daar te karamelliseren; als dat gebeurt, strooi je de parmezaan erover en rooster je ze nog eens 15 minuten, tot de kaas krokant en goudbruin is en de spruitjes gaar zijn.

Per portie 149 kcal, 8,7 g vet (3,6 g verzadigd), 9,7 g eiwit, 5,3 g koolhydraten, 4 g suikers