Elisabeth Scholten: ‘Ik ben gek op loempia’s hoor, maar voor een gezondere versie vind ik deze spring rolls ook echt heerlijk. En ze zien er zo mooi uit! Door de doorzichtige rijstvellen zie je de kleurrijke vulling waar je je tanden in gaat zetten. En de dip is een must, die maakt het helemaal af.’
1. Snijd alle groenten en de mango in reepjes van ongeveer dezelfde lengte.
2. Meng alle ingrediënten voor de dip en proef of er nog meer van het een of het ander bij moet.
3. Dompel een rijstvel in warm water en leg op het werkblad.
4. Leg aan de onderzijde een stapeltje gemengde groenten, mango en rivierkreeftjes.
5. Vouw de onderkant van het vel daaroverheen.
6. Vouw dan de zijkanten om beurten hier weer overheen.
7. Rol daarna de spring roll mooi strak op.
8. Leg de rollen apart tot je alles opgerold hebt en snijd ze dan allemaal door de helft.
9. Serveer met de dip.
Credits fotografie: Simone van den Berg
Voor 15 stuks
Voor de dip
Extra
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.