Spitskoolsalade met passievrucht

Spitskoolsalade met passievrucht

Deze frisse spitskoolsalade met groene asperges en appel staat binnen no time op tafel en krijgt een heel bijzondere smaak door de zelfgemaakte passievruchtdressing. Smullen!

Bereiding



Dit rauwe recept is afkomstig van de dame achter de Instagram ‘Raw Vegan Blonde’ 

1 Meng voor de dressing de sinaasappelrasp, -sap en olijfolie. Roer de passievruchtpulp erdoor.

2 Doe alle gesneden groenten en fruit in een grote kom. Giet de dressing erover, meng goed en breng op smaak met zout en peper.

3 Eet de salade meteen of, nog lekkerder, laat hem 1-2 dagen in de koelkast staan, zodat de groenten iets zachter worden en de smaken zich goed mengen. Schep de salade voor het eten goed om, lepel er wat extra passievrucht over en bestrooi met lente-ui en maanzaad.

Per portie 271 kcal, 15,5 g vet (2,3 g verzadigd), 10 g eiwit, 28,8 g koolhydraten, 27 g suikers

2 personen
• 1 spitskool, in fijne reepjes
• 3 groene asperges, in fijne reepjes, topjes verwijderd
• 3 lente-uitjes, fijngesneden, plus extra voor erbij
• 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
• 1 grote groene appel, geschild, geraspt
• 1 wortel, geraspt

Passievruchtdressing
• rasp en sap van 1 sinaasappel
• 2 el extra vergine olijfolie
• pulp van 3 passievruchten, plus extra
• 1 el maanzaad


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!